Skip to main content

Adik tu panggil ika MAKCIK!!!! [Dah tua ke saya?]


Assalam semua...

TAK MO! TAK MO! TAK MO!!!

Adik... akak ni muda lagi tau.. umo pon baru 23 tahun... bangun pagi pon ibu yang masih kejutkan... nak makan pon ibu masih masakkan, nak minum pon ibu masih botol kan... (haaa poyo je!!)

Huuu tu la dia hakikat yang tak dapat nak di terima akal... sebab selalu nak rasa muda, alih alih budak kecik pulak panggil ika ni ‘makcik!” waaaa!!! Dah tua ke saya??? Agak agak nye kan, mesti kakak kakak, atau abang abang yang ika pernah panggil dulu dengan gelaran makcik @pakcik tu terasa dengan panggilan ika kan? Dan kali ni.... ika pulak yang kena.... (dah menitis dah air mata ni!!!)

Biasalah.... budak kecik... kalo takat umo yang 5 6 tahun tu, mana la dia tau nak panggil kita apa... kalo dalam adik beradik die, for sure abang n kakak dia umo dalam 10 11 tahun... nak di bandingkan dengan kakak yang macam GIANT ni... memang tak la die pikir nak panggil ‘akak’ kan... yang berdiri pon dah sama tinggi dengan mak bapak die juga.... sabo jela dengan adik adik tu... =)

Comments

  1. piat telinga budak tu..sape suh panggil makcik sangat!hahah


    *ter-kejam pulak* heee

    ReplyDelete
  2. hai,,,ala comel,,,,bkn mak cik la tp akak comei,,jgn marah2 yea,,bdk2 biasa la,,,

    ReplyDelete
  3. maryann: kalo takk memang nak sekeh dah budak tu kan.. muka muda ni di panggil makcik... huhuh tapi nasib bek die comel... huhuh

    kak chik: hehhe yang tu betull.. akak comel nii...

    cik galus : ye tgh sabr nii... nasib baik awk pujuk.. ngee~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…