Skip to main content

Adduuhhh!!! Time time ni la gigi nak sakit kan [nak tumbuh gigi]

Assalam semua...

Saat ni ika sedang menahan sakit nak tumbuh gigi!!! rasa rasanya gigi kat belakang tu a.k.a gigi geraham yang ujung tu kan, dah lama dah tumbuh dulu.. tapi dia tumbuh tak habis pulak! tu yang kadang kadang sakit tiba tiba... tapi tumbuh sepenuhnye tak pulak!! lagi lagi bulan posa ni kan...

ssssss..... haaaa cam ni la ika satu hari ni.... menahan tak tentu pasal... rasa macam nak rodokkk je gigi tu dgn benda tajam.... !!! Tapi ada orang cakap kalo gigi nak tumbuh jangan cungkil dengan benda benda tajam, nanti dia terbantut nak tumbuh.. betul ke??


lebih kurang macam ni la keadaan gigi ika sakit yang kat belakang tu.... pastu terhalang dengan gusi tu.. kenapa ek?? sape tau??


Comments

  1. kena baca doa sakit gigi ni~
    gigi saya pun macam tu.hari ni dari pagi macam denyut2 je..
    sama lah naseb kita..

    ReplyDelete
  2. Aduhh~..sakitnyer kalau gigi geraham buat hal..tyme pose pulak tu..tak tawulah erk sebab apa dia tumbuh..nak cukupkan 32 kot..huhuhu

    ReplyDelete
  3. dhiera : huhuhu tak sempat nak baca... dah sakit sgt... memang xde mood btl di buatnyee...

    lynn : hehehhe ntah... buat nyakitkan gigi jee... baik xyah tumbuh... huhuh gigi yg dah ade ni pon dah cukup comel dah! =P

    ReplyDelete
  4. yang tumbuh tu maybe gigi bongsu a.k.a wisdom tooth. mmg biase tumbuh time umur 20 an ni. bila gigi ni tumbuh, secara automatiknya, kita stop meninggi. :)

    ReplyDelete
  5. haaaaa betul ke tiqah!!! huhuh x mo pendek....

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…