Skip to main content

Cerita Bebas hari ni 3

Assalam.... sekarang ni semua tau kan musim panas yang memang tahap sampai nak terbakar kulit ni... kat rumah ni time tengah hari dan ke atas je.. mula berbahang seluruh rumah.... sampai nak masuk bilik air pon bole terasa panasnye... bukan takat tu je, kadang2 tu air paip pon bole panas macam air panas... giler tak giler sekarang kan....

Tapi yang paling ika tak tahan ni, bile musim panas je daun-daun pokok kat depan umah ni memang kerap gugur... kalo gugur tu bukan sikit2 punye tau... sampai dah naik malas dah ika nak menyapu kat depan umah tu... asal sapu je banyak lagi yang turun... lagi2 time angin bertiup... bukan lagi kurang daun kering yang di sapu tu... tapi makin banyak yang datang,,,,

Pastu tu pulak... kipas kat umah ni memang 24 hours la kena buka.. tak bole tutup... panas seeeehhhh.... kalo bole kipas tu nak ngadap diri kita ni sorang... orang lain tak bole share.... masa ni la nampak mcm pentingkan diri sikit.. hehehheh xmo dah kongsi2.... ni baru kat kawasan KLANG yang masih lagi ade pokok2 kan.... kalo kat KL tu mcm mana la agak nye kan.... dah la pokok pon xde.... pastu padat dengan manusia2 yang mcm sardin tu.... huuuuu tak dapat bayangkan la kelemasan dalam kepanasan tu.... huuuuu


Comments

  1. tu la kan. bila dah panas camni baru la kerajaan nak buat kempen 1 rumah, 7 pokok. agak2 berapa tahun lagi benih pokok tu nak tumbuh. baru la sjuk sikit dunia nih.

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  2. hehe. siannya. sila tidur dalam toilet dengan shower terbukak,.=)

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum..

    jom join sini..

    http://secebisbingkisan.blogspot.com/2011/06/da-best-memory-contest.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…