Skip to main content

Cerita Bebas hari ni 2

Assalam.... mata yang belum mengantuk ni menggalakkan ika untuk menulis lagi... masalah nye sekarang tangan ni memang la dok rajin nak menaip..tapi otak ni macam blurr la pulak... free je... xde plak idea yang nak melintas... dan oleh sebab itu la tajuk yang ika pakai ada lah bebas.... maksud nye entry yang ika buat ni xde dalam perancangan akal dan fikiran yang ika perlu karang....

So kalo u all baca entri ika ni.. maksud nye ika tulis ape yang terdaya je la ye... no plan-plan maaaa.... semua nye spontan jee.... sekarang jam kan umah ni dah menunjukkan 2.47 pagi.... ika masih tak tido lagi.... dan ianya dah berlaku sejak beberapa minggu ni....

Sejak ika meniaga ni... memang ika jarang la nak tido ikut waktu ika sebelum berniaga dulu... time tido serta merta teranjak ke pukol 2,3 pagi... mcm ni laaa.... tak tido2 lagi kan... mana tak nya.... start niaga dalam pukol 8.30 malam... habis lak dekat2 pukol 1 lebih... nak kemas lagi, basuh brg2 yg dah di guna.... mau tak sampai 2 pagi kan....

Tapi kalo ade ape2 event kat UPTOWN KLANG tu.... masa niaga akan berganjak hingga pukol 5 pagi.... haaaa so bayang la.... masa tido dan bangun ika mcm mana kan?? tapi tak pe... ika pon tengah cuti sekarang ni... so available la nak buat semua tu kan... tapi kalo dah start belajar nnt, kena la balik awal... dlm kol 12... sebab sok nye dah kelas kan.... nnt kelas entah kemana..ika lak kemana.... payah -payah....

Niaga hari ni alhamdulliah.... mcm biasa... masih ade pendapatan nya... walaupon tak sampai target yang di harapkan... ape2 pon ALLLAH masih beri ganjaran nye pada kami dalam berniaga tadi.... tapi sekarang ika dah rasa seronok berniaga ni tau... tak mcm mase mula2 ika and family buka bisnes ni... rasa takut tu jgn ckp la.... selalu sgt datang.... yela biasanye kalo berniaga ni ape yang akan di risaukan ialah takut berhadapan dgn risiko orang tak beli.... mcm2 la dlm fikiran ni dulu... ika pikir la 'ade ke org nak beli makanan ni' orang suka ke?' 'orang nak ke?' dan mcm2 la persoalan dlm kepala ni....

Tapi akhirnya.... semua nye sekarang dah dpt terima ROJAK/PASEMBOK yang kami jual tu... mungkin masa mula2 buka tu orang tak berapa nak sgt kot... yela bak kata orang 'Belum cuba belum tahu' kan??? dan sekarang... bila dah tau.... haaaaaaaaaaa masing2 nak tau.... ok so ini la cerita ika pada hari ni.... see yaaa!!! =P

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…