Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Nyaris-nyaris tak terlepas KTM klang semalam...

'MENGANTOK' punye pasal.... nyaris-nyaris ika yang kat dalam KTM semalam terlepas nak turun kat KLANG tu....Semalam ika pergi berdatingan la dengan EN.PAKISTAN ni... ( nak tau bole tengok kat FB ika tu ye...) .. malam tu ika balik lambat... orang berniaga kann.. paham2 la... lagi plak time tu ade KARNIVAL HARI SENIMAN.... haaa balik pon agak lewat gak la.... dlm pukol 3 pagi tak silap...

Pastu pagi2... si PAKISTAN tu dah kejut kan ika... huuuuuuuuuuuu perasaan malas tu plusss ngantok yang teramat sgt....!!! tapi pergi gak la sbb die pon dh amik cuti... so dengan malas yang buat2 rajin tu ika gagah kan la bdn dan mata ni... semalam pon jalan2 mmg mood tu xde sgt.... cian gak la dengan syg ika tu.... nasib baik die tak marah....



so di pendek kan cerita la kan....masa balik tu dh naik KTM ika pon amik kesempatan la utk tido... tido pon bukannye lena sgt.... bgn tido bgn tido gak la... da tu mase ika terjaga tibe2 tgk org keluar... intai je kat papan tu... dh smpi KLANG rupanye...…

Cerita Bebas hari ni 3

Assalam.... sekarang ni semua tau kan musim panas yang memang tahap sampai nak terbakar kulit ni... kat rumah ni time tengah hari dan ke atas je.. mula berbahang seluruh rumah.... sampai nak masuk bilik air pon bole terasa panasnye... bukan takat tu je, kadang2 tu air paip pon bole panas macam air panas... giler tak giler sekarang kan....

Tapi yang paling ika tak tahan ni, bile musim panas je daun-daun pokok kat depan umah ni memang kerap gugur... kalo gugur tu bukan sikit2 punye tau... sampai dah naik malas dah ika nak menyapu kat depan umah tu... asal sapu je banyak lagi yang turun... lagi2 time angin bertiup... bukan lagi kurang daun kering yang di sapu tu... tapi makin banyak yang datang,,,,

Pastu tu pulak... kipas kat umah ni memang 24 hours la kena buka.. tak bole tutup... panas seeeehhhh.... kalo bole kipas tu nak ngadap diri kita ni sorang... orang lain tak bole share.... masa ni la nampak mcm pentingkan diri sikit.. hehehheh xmo dah kongsi2.... ni baru kat kawasan KLANG yang …

Cerita Bebas hari ni 2

Assalam.... mata yang belum mengantuk ni menggalakkan ika untuk menulis lagi... masalah nye sekarang tangan ni memang la dok rajin nak menaip..tapi otak ni macam blurr la pulak... free je... xde plak idea yang nak melintas... dan oleh sebab itu la tajuk yang ika pakai ada lah bebas.... maksud nye entry yang ika buat ni xde dalam perancangan akal dan fikiran yang ika perlu karang....

So kalo u all baca entri ika ni.. maksud nye ika tulis ape yang terdaya je la ye... no plan-plan maaaa.... semua nye spontan jee.... sekarang jam kan umah ni dah menunjukkan 2.47 pagi.... ika masih tak tido lagi.... dan ianya dah berlaku sejak beberapa minggu ni....

Sejak ika meniaga ni... memang ika jarang la nak tido ikut waktu ika sebelum berniaga dulu... time tido serta merta teranjak ke pukol 2,3 pagi... mcm ni laaa.... tak tido2 lagi kan... mana tak nya.... start niaga dalam pukol 8.30 malam... habis lak dekat2 pukol 1 lebih... nak kemas lagi, basuh brg2 yg dah di guna.... mau tak sampai 2 pagi kan..…

Cerita Bebas hari ni... 1

Assalam semua... lama betul ika tinggal kan post ika ni.. sejak cuti sem hari tu ika memang x ckup masa... sebab masa yang ika ada sekarang di penuhi dengan kerja2 yang perlu ika buat.. sebelum ni ika hnya busy dengan kerja2 kuliah,assigment, jumpe lecturer, quiz, test exam dan macam2... dan sekarang bile tengah cuti belajar ni pula, ika habis kan masa ika dengan berniaga..

Alhamdulillah.. perniagaan bersama yang family ika buat ni mendatangkan hasil.. ini la mata pencarian tambahan ibu ika utk sara adik2 beradik ika ni.. lagi pon untuk cebur dalam bidang perniagaan ni memang ibu ika dah idam kan selama ni.. dan kini, ALLAH makbulkan doa ibu dan ini la hasil nya... ibu dah ade perniagaan sendiri...

Bila ika dah lama tinggalkan blog ni, serta merta ika dah lupa konsep berblog yang ika suka.. maklumlah.. ika ni bukan la blogger tegar... so nak karang cerita menarik tiap2 kali posting baru memang tak di jamin la... mungkin ika rasa akan datang konsep blog ika hanya lebih kepada konsep EN…