Skip to main content

HABIS FINAL EXAM SEM NI + HAPPY MOTHER DAY.

YAAAAAAA....!!!!! Akhirnya.... ku sentuh juga keyboard ku ini dan menaip perkataan2 yang ingin di ceritakan.... sangat lama la ika tinggal kan blog ni... SERIUS!!!!! Sangat lama tau... sejak ika busy dengan assignment , research, presentation dan bla bla bla bla!!!!! pastu pulak bertungkus lumus la dengan bulu untuk menghadap final exam ni..... ni pon ade lagi report yang kena di selesaikan.... biasa la ragam lecturer kan... tak nak itu, salah ini, bukan macam tu,tukar ni... fuhhhhhhh penat dok edit mengedit yang tak sudah2....

tapi demi pelajaran yang perlu di belajar kan... ika turutkan juga.... dengan SABAR.......... haaaa tu penting tu... kalo tak sabar... memang takkan siap la keje2 semua tu.... dan selama exam ni... dok buat note,hafal note, ingat steps, dan macam2 la yang perlu di ingatkan... dan semua tu berkahir la sudah.... tentang RESULT????? jangan di pikirkan buat masa ni ye.... bagi la cann kat otak ni nak release tention satttt... pastu baru la pikir balik semua benda tu....

kebetulan plak hari last paper ika ni MOTHER'S DAY lak kan... tapi ika tak sempat nak plan ape2 untuk ibu ika tu... cian dia.... ika dgn adik2 lain dapat wish je kat ibu.... yela ika busy kan nak study tadi... tapi insyaALLAH la maybe minggu depan kot nak celebrate.... tak pe... hari ibu kan hari2.... mane ade hanya untuk 1 hari ni je..... so sempat lagi nak plan macam2 ni....

UCAPAN KHAS BUAT IBU IKA a.k.a CIK SU yang ika dok sebut2 slalu tu :
" hepi mother day buat ibu yang tersayang... maaf kalau angah tak jadi anak yang baik buat ibu.. angah pon dah tak nak ibu sedih-sedih lagi... selepas banyak dugaan yang ibu tempuh, angah harap sangat ibu dapat kuat... sebab dengan kekuatan ibu tu la juga kekuatan angah.... SAYANG IBU... =) "

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…