Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

Best nye meniarap atas katil !! =)

Sekali sekali meniarap sambil buat blog ni best gak kan.. rasa macam tak de keje lain dah... dok senang lenang je... wahhh!!! indah nye hidup kalau begitu la rutin harian hidup kita ni kan? tak payah pikir tentang duit, tentang keje, tentang itu, tentang ini...dan bla bla bla bla!!!!

Sambil tangan sebelah turut rancak membalas mesej dari sang PUTERA.... wahhh!!! romantik gitu... Dulu masa kecik kecik tak payah nak pikir pasal pengurusan hidup.. tapi bila umur dah meningkat, byk pulak yang nak di pikirkan... patut la orang kata hidup ni bukan mudah kan....

Hidup hanya mudah di sebut dengan kata-kata je.. tapi perlaksanaan nye... sangat la memerlukan penyediaan mental dan fizikal yang kukuh... baru terasa menyesal kenapa dulu tak pernah terpikir nak buat sesuatu dan mendalami sesuatu demi penentuan hidup sekarang...

Dan sekarang adakah kita perlu mula dari bawah?atau teruskan saja langkah yang dah kita lalui ni?? =|

JUVANA~~ slot DRAMA TV3

DRAMA : JUVANA
seriously masa mula2 tak tengok lagi citer ni, memang tak la interested nak tau ape kah bentuk ceritanya sebenar... Ika ni lak rajin nak tengok drama-drama kat TV3 kat TONTON... korang semua tau kan.. ala website tonton tu...  yela sebab ika ni sokmo sangat missed masa drama2 tu semua... dah tu kadang2 lupa... so dengan ade nya rancangan tv online tu.. tak payah la ika tertanya2 bila episod seterusnya.... tengok lambat2 pon tak pe... sebab bole tgk online je...
Haaa berbalik pada cerita JUVANA tu... entah ika pon tak tau la nape rasa teruja tengok citer tu... nak kata ade babak romantik, memang tak la... tapi mungkin terpesona dengan pelakon2 nye kot... dari WARDEN terus ke pelajar2 nya... hahahahhahahahah nampak miang+gatal di situ ye statement ika ni...  
TAPI...... yang ika rasa mcm real nye citer ni masa part pukol2 tu..... haduhhhh!!! takut ika... iak bayang la kalo betol realiti nye budak2 tu mcm tu... sangat takut ika... memang ika nak jadi budak baik je la....  ( eh…

Kawan yang sampai hati buat kawan dia!!!

Kita ni bersabar memang ada batasnye... termasuk la diri ika ni... ika ni cuma manusia biasa je.. hati ika ni bukan la hati yang cukup2 penuh dengan kesabaran yang tinggi... walaupon ika tau yang banyak kebaikan nya kalau kita ni jadi orang yang sabar... tapi sebab kan ika ni hanya la manusia biasa, manusia yang penuh dengan kekurangan..so sampai mana pon sabar.. akan meletup juga kan....???



seperti la pic di atas ni... ni maknanya tahap kesabarn ika dah tak bole di bendung... eeemmm ade la gak kawan2 ika cakap "ni dah mcm aibkan org je ka??" eemm sori kali ni ika mmg x bole nak pikir waras.... sebagai mana sanggup nye manusia ni melakukan kepada ika dan kawan2 ika yang lain... eemmm ikA tau korang mesti nak tau kan ape yang ika maksudkan semua ni.... ok nak tau bole... korang pergi la ke sini ye....  => SINI

Rutin harian bermula.

Assalam semua.... kini rutin harian ika bermula la... setelah berminggu dan sebulan juga la kot ika tak buat keje umah ni... tapi tak la sampai tak sentuh barang kat umah ni kan... just kurang la buat keje... yela sebelum ni kan busy je memanjang.... so sekarang kena la ringan2 kan tulang untuk memulakan tugas ika ni...

cume blur je xtau nak start yang mana dulu.. nak buat yang dapur ke, depan ke, ruang tamu ke, bilik ke.. haaaa pening pening pening..... ok takpe2 kita slow2 dulu ye... mula kan la dari mana2 dulu pon..janji semua siap!! ok nak buat keje dulu... sat lagi sambung la bebrblog ek... tata... !!!!

HABIS FINAL EXAM SEM NI + HAPPY MOTHER DAY.

YAAAAAAA....!!!!! Akhirnya.... ku sentuh juga keyboard ku ini dan menaip perkataan2 yang ingin di ceritakan.... sangat lama la ika tinggal kan blog ni... SERIUS!!!!! Sangat lama tau... sejak ika busy dengan assignment , research, presentation dan bla bla bla bla!!!!! pastu pulak bertungkus lumus la dengan bulu untuk menghadap final exam ni..... ni pon ade lagi report yang kena di selesaikan.... biasa la ragam lecturer kan... tak nak itu, salah ini, bukan macam tu,tukar ni... fuhhhhhhh penat dok edit mengedit yang tak sudah2....

tapi demi pelajaran yang perlu di belajar kan... ika turutkan juga.... dengan SABAR.......... haaaa tu penting tu... kalo tak sabar... memang takkan siap la keje2 semua tu.... dan selama exam ni... dok buat note,hafal note, ingat steps, dan macam2 la yang perlu di ingatkan... dan semua tu berkahir la sudah.... tentang RESULT????? jangan di pikirkan buat masa ni ye.... bagi la cann kat otak ni nak release tention satttt... pastu baru la pikir balik semua benda t…