Skip to main content

mynameika : susah rupanya nak buat orang 'kenal' kita kan?

Mengalah??Bosan??Geram??Marah??

Tak la.. mana ada... tak rasa pon macam tu, tapi kadang-kadang ika terpikir.. ape sebenarnya yang ika nak dalam dunia blog ni.. Jujur! dulu first time buat blog ni memang serius, xde hala tuju lansung.... main buat je... agak lama la blog ni di diami tanpa berpenghuni...

Lepas tu, baru la berjinak2 balik dgn blog... baru tau ape yang orang buat dengan blog ni.... so bermula la menaip entri yang ibarat macam diari je... maksudnya lebih kepada personal entri la.. saat tu masih lagi blur blur... xtau apa nak di mulakan...


** BERI PELUANG KEPADA IKLAN**


pastu mula perlahan2 dengan blog balik bila join macam2 kontest, GA... then ika rasa macam xde ape2 je bila join semua tu.... buat ika rasa bosan... and then baru la ika try nak cari identiti tersembunyi dalam diri ika untuk show of my own self...

Sampai 1 saat ika rasa jelesnya dengan blogger2 yang di kenali ramai... kalo tengok kn entry die, biasa je, takde ape2 pon,, tapi orang suka juga datang baca and komen... ika ada gak la cuba try cara2 penyampaian blogger hebat ni, tapi orang masih gak tak byk datang... kenapa ek?ape kekurangan blog ika ni??

Comments

  1. Eika: follower dah dekat 800 org dah..apalagi..ok lah tu..lainlah cam akak ni, tak sampai 100 lg.tapi tetap enjoy berblog..hehe

    ReplyDelete
  2. u are good n sweet enough just the way u are..
    tak perlu ikut sesiapa lah dear...
    Follower da nak seribu apa...=D

    ReplyDelete
  3. takpa .. kita menulis bg puas hati kita =)
    lantak org la nk bc ke tak ^^
    sy pom mcm tu jugak ika ..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…