Skip to main content

Apa perasaan bila surau yang kita buat solat bersepah-sepah??

BUKAN SURAU SEBENAR
-SUMBER DARI GOOGLE-
Assalam dan selamat pagi semua... dah breakfirst dah ke u all semua ni?ika sampai2 je kat UITM ni terus gi makan dulu b4 nak dok rehat kat dlm surau.. tapi masuk2 je dalam surau tadi... YA ALLAH..... awat nye la telekung dan sejadah bersepah 2 ni??? sebelum ika masuk kat surau tu, dah ade dah 2 orang student yang masuk... tapi takkan diorang xde persaan kot tengok telekung and sejadah tu bersepah2 kat lantai????

Ke sebab diorang ingat bukan diorang yang pakai ok! fine bukan kerja aku nk kemas!!! hello... takkan la takde lansung persaan tengok benda2 alah ni sepah... pikir la pakai otak manusia sikit... eeemm mula2 tu ika nak gak la buat tak tau je,, tapi.hati ni... hhaaaiiisshhh!!! bukan nak menunjuk2 yang ika rajin nak kemas ke ape ke, tapi sakit hati tau!!! yela telekung and sejadah yang di gunakan buat solat tapi bersepah sana sini... dah maca kain buruk dah ika tengok!!! serius!!! sebab tu ika tengok ika terus kemas...

YE memang ianya sekadar kain putih dah sehelai sejadah yang berbulu tu, tapi tu kan kita guna dok buat sujud pada ALLAH,... takkan la sampai mcm tu taraf nye telekung and sejadah ni di biarkan mcm tu je... bagi ika la nilai nye TELEKUNG DAN SEJADAH TU lebih TINGGI DAN BERHARGA berbanding dengan baju2 yang kita beli sampai beratus ribu tu....

Jadi PESANAN ni khas buat student2 FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN UITM SHAH ALAM: SILA LA JAGA KEBERSIHAN SURAU KITA NI.,MANA PERGI TANGGUNGJAWAB ANDA SEBAGAI UMAT ISLAM DAN MANUSIA? kita semua tau islam sarankan hambanya manjadi seorang BERSIH, TAPI KALAU TENGOK KEADAAN SURAU YANG TONGGANG-LANGGANG ni... layak ke kita ni di levelkan sebagai ISLAM yang PEMBERSIH????

Memang pagi2 ni akan ade cleaner yang kemas and sapu surau, takkan la kita nak biarkan die je kemas,sedangkan sejadah dan telekung ni  kita gak yang gunakan????? so pikir2 kan la....kita semua dah besar... Tak silap ika student kat sini umur semua dah 20 tahun ke atas, jadi masing2 faham la ape kena buat ye.... 

Tadi masa ika nak cari gambar surau kat google ni, ika ternampak la 1 pic ni...


kat mana berlaku ni???? eeee giler la... dah la letak kat dalam surau... benci nye la main POLITIK KOTOR NI.....  =| eemmmm dunia dunia.....


Comments

  1. kat M'sia ni typical sangat pasal penjagaan surau ni. saya g mane2 pun banyak surau x dijage. nak solat pun x aman sebab teruk (x semua).

    last pic tu sangat eurghh! kat mana tu?

    latest : Ketagih Alkohol Di Usia 3 Tahun!!

    ReplyDelete
  2. itulah..jgn sampai semua benda nak harapkan orang lain buat.. takde salahnye..bukan untuk orang lain..sendirik jugakk

    ReplyDelete
  3. hyde : hhmmm yang pic akhir tu ika sendiri tak tau kat ne... tapi teruk sgt kot... dlm surau die letak... ni mesti pengkhianat politik la ni,,,

    khalis : tau tak pe... masing2 dh besar tapi tak bole nak pikir....

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…