Skip to main content

ALHAMDULILLAH... penghijrahan ARTIS MALAYSIA kini...

Assalam dan Salam Jumaat buat semua blogger yang mungkin sedang sibuk menjalankan tugas masing2 sekarang... Dan pada blogger yang tengah nak update blog mcm ika sekarang ni mudah2an dapat la buat suatu entri yang menarik untuk semua reader... Lama juga ika tinggal kan blog ika ni kan... Macam ika cakap hari tu la, ika agak bz sangat2 sekarang ni... Kalo ika on pon blog ni, ika just baca updated dari u all semua je,nama ika nak update blog, mmg tak la.. yela keterbatasan masa ika sekarang ni tak mengizinkan ika buat semua tu... 

Tapi ape2 pon terima kasih ika ucapkan buat u all yang masih sudi datang baca... even u all tak tinggal kan komen pon, u all jadi silent reader pon dah buat ika rasa thankful sgt... ok brbalik pada tajuk ika tu, ika terbuka la nak cerita tentang artis malaysia yang dah byk berubah...ada yang berubah jadi baik, ada yang sebalik nya.. tapi ika bukan nak mengkritik sesiapa pon sekarang ni, cuma nak kongsi cerita apa yang ada dalam kepala ika sekarang...

ok sebelum tu kita tengok dulu pic2 ni ek... sumber asas adalah dari ENCIK GOOGLE la... hehehhe as usuall :






ok dah tengok? ini hanya sebahagian dari pic2 artis MALAYSIA sekarang... ALHAMDULILLAH sebab kebanyakkan mereka yang dulu tak bertudung, kini di beri hidayah ALLAH untuk menghayati indah nya jika mereka bertudung... dan ika rasa mungkin di sebabkan banyak dah fesyen tudung yang mudah di pakai menaraik perhatian mereka untuk bertudung... tapi tak kisah la ape pon yang merubah mereka untuk bertudung, yang penting mereka dah tau tanggung jawab mereka sebagai seorang HAMBA ALLAH... 

Dulu kita selalu di bayangi, kalo jadi artis, memang suatu kemestian untuk mempunyai gaya yang seksi dan ikut permintaan market dunia artis... tapi now, artis malaysia lebih bijak memilih jalan untuk diri mereka sndiri.... Bagi ika, sebahagian mereka ni dah layak di jadikkan ikon buat kita semua... sebab di malaysia ni, dah jadi seperti suatu kemestian yang artis perlu membawa ikon yang baik buat viewer, untuk kita jadi kan sebagai suatu sandaran... 

Dan ada yang kata, bertudung tapi jadi artis, tak DOSA ke? kita kena ingat itu bukan kuasa kita nak menilai kerja mereka... apa yang penting kita doakan mereka dan juga umat Islam lain berada dalam lindungan yang ESA... AMIN.... =)


** Tapi ika harap la yang suatu hari nanti ARTIS yang ika minat ni, dapat pakai tudung yang sebenar2nya... amin,... =)



Comments

  1. suke tgk irma b'tudung.....btol ker die mmg dh b'tudung?

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..sama la deela pun harap sgt ct dpt pakai tudung sepenuhnyer bkn sparuh2 hihi :P

    Meh singgah: Seksinya Dia!!!

    ReplyDelete
  3. nikaviolet : hehehe ika dgr2 je.. tapi rasanya btl kot.. hopefully btl lak kan...

    fadheela : hehehhe sama la kita... harap sgt kan...

    ReplyDelete
  4. diaorang kalau pakai tudung nampak lagi cantik kan...


    New Entry: Temubual Cikgu Shida bersama Hot.fm

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..berkekalan la hendaknye...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum...

    Artis pada gambar terakhir tu laki dia tak suruh atau tak memberi galakkan pakai tudung... Dan tuan punya badan pun kenalah menggerakkan diri sendiri untuk berubah.

    ReplyDelete
  7. baguslah ramai dah bertudungkan..
    eh irma tu btol ek bertdung ??

    ReplyDelete
  8. Baguslah..atleast ada juga perkembangan yang baik kan..:)

    ReplyDelete
  9. sangat gembira bila farah af dan irma pakai tudung!
    l.o.v.e them more.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…