Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

mynameika : OPKIM di melaka + updated dalam bas

Assalamualaikum semua... lama sungguh yek ika membiarkan blog ni tanpa sebarang update yang baru... maaf la.. ika masih berpegang pada sebab musabab yang lama iaitu BUSY.... di sebabkan hari ni ika ade masa, so ika update la blog...

NOW!!! For the first time.. ika upadate blog dalam bas... hahahahah menarik kan?? ika sekarang nak bertolak ke MELAKA sebab ade program khidmat masyarakat... ni kira modul yang mesti di lakukan oleh semua student part5 kat fakulti ika ni... kalo fakulti lain ika tak sure la diorang ade tak program ni....

Sekali sekala update dalam bas ni syiokkk gak kan?? heheheh cam pelik je.. tapi serius best... eemm kalo ika dah keje,dah ade duit.. ika nak beli l brodband ika sendiri.. so that ika bole update blog ika di mana2 je...

Tapi yang best nye hari ni, kitorang part 5 ni nak pergi ke MELAKA tu, di iringi polis peronda tau..dah rasa mcm orang ternama lak bile ade ynag mengiringi ni... =)

ok utk cerita selanjut nye tunggula ika dah sampai kat MELAKA nnt ye... see …

mynameika : susah rupanya nak buat orang 'kenal' kita kan?

Mengalah??Bosan??Geram??Marah??

Tak la.. mana ada... tak rasa pon macam tu, tapi kadang-kadang ika terpikir.. ape sebenarnya yang ika nak dalam dunia blog ni.. Jujur! dulu first time buat blog ni memang serius, xde hala tuju lansung.... main buat je... agak lama la blog ni di diami tanpa berpenghuni...

Lepas tu, baru la berjinak2 balik dgn blog... baru tau ape yang orang buat dengan blog ni.... so bermula la menaip entri yang ibarat macam diari je... maksudnya lebih kepada personal entri la.. saat tu masih lagi blur blur... xtau apa nak di mulakan...


** BERI PELUANG KEPADA IKLAN**

pastu mula perlahan2 dengan blog balik bila join macam2 kontest, GA... then ika rasa macam xde ape2 je bila join semua tu.... buat ika rasa bosan... and then baru la ika try nak cari identiti tersembunyi dalam diri ika untuk show of my own self...

Sampai 1 saat ika rasa jelesnya dengan blogger2 yang di kenali ramai... kalo tengok kn entry die, biasa je, takde ape2 pon,, tapi orang suka juga datang baca and kom…

Kalau la takdir membenarkan aku jadi penyanyi, aku nak sangat penyanyi ni yang jadi MENTOR aku.....

Berangan?Bermimpi?Fantasi? 
Tak mauuuuuuuuuuu!!!! nak ianya jadi kenyataan... tapi sure la ianya akan jadi angan-angan je kan? 


Haaa tengok cara amik gambar pon macam dah praktis je kalo wartawan nak amik gambar nanti... (hahahah dah sakit betol otak ika ni.... ) amacam?style kan? oopss!! saya memang suka perasan sendiri... jangan la ada yang dengki ye di luar sana.... 
TAPI  serius... ika memang dari azali dah minat nyanyi-nyanyi ni... cam ne bole minat?ika pon tak tau... yang ika tau, dlu masa kecik2 ika , akak ika, and dua orang cuz ika... yang kini kami semua dah besar2 panjang ye.. selalu gak la main2 pertandingan menyanyi ni... dan JUARA selalu ika la.. hehehhe bukan nak berlagak... tapi memang ika la yang menang ( alamak! hati jgn riak ye )
So sejak dari itu... ika minat sangat menyanyi... kat umah tu.. pantang ada masa je... KAROKE la memanjang sampai adik2 kat umah tu dah bebel dah soh senyap... tapi... 'ada aku kisah?' hehehhe lagi galak menyanyi ada lah.... Dan ika sela…

Tahniah KRIS DAYANTI yang kini SAH menjadi isteri kepada ahli perniagaan RAUL LEMOS

CREDIT : oh Bulan
Alhamdulillah.... setelah mengharungi segala badai yang melanda dalam memperjuangkan cinta masing-masing, kini tamat la desas desus dan kontroversi yang melanda penyanyi tersohor INDONESIA ini KRISDAYANTI, selepas sah bergelar menjadi isteri kepada pilihan hatinya RAUL LEMOS. ..
tahniah la ika ucapkan buat penyanyi ini... even dia tak kenal pon sape ika kan... huhuhu tapi yang x syok nye, ada pihak yang mengaitkan perkahwinan penyanyi ini seperti mengikut jejak langkah 'kawan baik' nya... eemm tak payah la ika sebut sape kan... 
Ika pon tak nak la sentuh tentang hal ni banyak.. nanti akan menimbulkan fitnah je... apa2 pon jodoh manusia ni di tangan ALLAH,,,, berkekalan @ sebaliknya semua ketentuan DIA.... so yang penting sekarang kita doakan kan perkahwinan mereka ini berkekalan selama2nya.... amin.... so STOP FROM MAKE KONTROVERSI ok??


** kemesraan pasangan yang hangat bercinta ni dah memang mesra la sebelum kahwin lagi... huuuuhhh agak terkejut gak la ika tengo…

Selamat Hari Lahir CIK SU.... hari ni terbongkar la siapa CIK SU yang ika selalu sebutkan... =)

Ok. ni la dia CIK SU yang selalu ika dok sebut2 tu... hari ni bersday die... sape cik su ni?? ni la dia IBU@JANTUNG HATI ika.... yang ke 52 TAHUN tau... amacam?mcm 52 tak?heheh nampak muda kan... heheheh tgk ibu sape... heheheh 
Sempena hari jadi ciksu hari ni, ika and adik buat kejutan untuk die semalam.. tapi kitorang tak la celebrate beriya sangat... just bawa die pergi jalan2 je.... 

walaupon semalam kitorang nak bawa ciksu jalan, tapi ciksu juga yang kena drive.. huhuh cian dia... yela ika and adik takde lesen lagi + ika pon bukan pandai drive lagi... =) peace!!

Kebetulan plak, masa kitorang pergi Jusco terjumpa dgn cuz kitorang ni... diorang pon nak tengok citer BIG MAMA.... heheheh best giler citer tu... kelakar and mcm2 la ada... hahahha =)
Ingat semalam nak belanja ciksu gi makan PIZZA... tapi ciksu cakap die tak minat sangat nak makan pizza, so makan je la kat foodcourt ... 


_ok SEKIAN_






ALHAMDULILLAH... penghijrahan ARTIS MALAYSIA kini...

Assalam dan Salam Jumaat buat semua blogger yang mungkin sedang sibuk menjalankan tugas masing2 sekarang... Dan pada blogger yang tengah nak update blog mcm ika sekarang ni mudah2an dapat la buat suatu entri yang menarik untuk semua reader... Lama juga ika tinggal kan blog ika ni kan... Macam ika cakap hari tu la, ika agak bz sangat2 sekarang ni... Kalo ika on pon blog ni, ika just baca updated dari u all semua je,nama ika nak update blog, mmg tak la.. yela keterbatasan masa ika sekarang ni tak mengizinkan ika buat semua tu... 
Tapi ape2 pon terima kasih ika ucapkan buat u all yang masih sudi datang baca... even u all tak tinggal kan komen pon, u all jadi silent reader pon dah buat ika rasa thankful sgt... ok brbalik pada tajuk ika tu, ika terbuka la nak cerita tentang artis malaysia yang dah byk berubah...ada yang berubah jadi baik, ada yang sebalik nya.. tapi ika bukan nak mengkritik sesiapa pon sekarang ni, cuma nak kongsi cerita apa yang ada dalam kepala ika sekarang...
ok sebelum t…

Apa perasaan bila surau yang kita buat solat bersepah-sepah??

Assalam dan selamat pagi semua... dah breakfirst dah ke u all semua ni?ika sampai2 je kat UITM ni terus gi makan dulu b4 nak dok rehat kat dlm surau.. tapi masuk2 je dalam surau tadi... YA ALLAH..... awat nye la telekung dan sejadah bersepah 2 ni??? sebelum ika masuk kat surau tu, dah ade dah 2 orang student yang masuk... tapi takkan diorang xde persaan kot tengok telekung and sejadah tu bersepah2 kat lantai????
Ke sebab diorang ingat bukan diorang yang pakai ok! fine bukan kerja aku nk kemas!!! hello... takkan la takde lansung persaan tengok benda2 alah ni sepah... pikir la pakai otak manusia sikit... eeemm mula2 tu ika nak gak la buat tak tau je,, tapi.hati ni... hhaaaiiisshhh!!! bukan nak menunjuk2 yang ika rajin nak kemas ke ape ke, tapi sakit hati tau!!! yela telekung and sejadah yang di gunakan buat solat tapi bersepah sana sini... dah maca kain buruk dah ika tengok!!! serius!!! sebab tu ika tengok ika terus kemas...
YE memang ianya sekadar kain putih dah sehelai sejadah yang berb…

Sebelu tido, jenguk sat blogger yang datang singgah..

Assalam semua... lama rasanya ika tak update blog kan... sejak balik cuti dari langakwi hari tu... haaa baru teringat.. ika lupa lak nak buat entri pasal trip langkawi ika tu kan?eemmm sorila... ika kebizian yang terlampau sejak dua menjak ni... banyak kerja yang nak di kejar kan dalam 1 masa yang singkat ni....

Dan ni haaa ika baru je habis datang jenguk balik kawan2 blogger yang dtg singgah ke blog ika... maaf bebanyak la ye.. sebab blog ika ni takde la plak story morry yang best2... hehehhe ika ni bukan blogger tegar... tapi minat dalam membikin blog ni masih kukuh dihati.. cuma masa yang kadang2 tak mengizinkan...

Ika dah follow dah mereka2 yang folow blog ika yang sederhana baik ni... tahx bebanyak... anyway... ika nak pesan la sebelum ika masuk tido ni... kawan2 semua jaga la diri bebaik ye kat luar sana tu,, sekarang ni mcm2 dah jadi.. so jaga la tingkah laku dan poerbuatan kita ye.... ingat la segala larangan dan tegahan yang agama islam dh tetap kan.... supaya kita sentiasa b…

Kebizian MULA menerjah ke setiap saat hidup ku..

ASSALAM SEMUA.... wahhh tajuk tak nak kalah tu... bermadah berhelah lagi kan... bak lagu ziana zain... dah masuk pertengahan bulan belajar ni... saat begini la sudah terlalu gentir... mana nak siapkan assignment, mana nak buat test lagi, quiz lag, project lagi.... waahhhh!!! tegang sat kepala ni... tak bola nak gerak2 kan... jam 1 kepala jap...

Sekarang ni ika dok OTW nak pi siapkan assignment yang agak2 tergendala dari awal sem ni... so masa untuk berblog ni kena kurangkan serta merta tau... bukan siskit2 punye... banyak betol masa yang ika kena cut cut sikit demi memeberi ruang buat diri nak jalan kan tanggungjawab untuk belajar....

aarrrgghhhh!!!! menguap la dah.... eemmm dah ngantok la plak.. ok semua... kita jumpe esok la ek! hehehhe nanti kita borak la sebanyak mana kita nak borak... sampai muntah2 pon tak pe.. ok? tatat!!!!!