Skip to main content

Kenangan kelakar masa PMR aku...

Ok la aku tak nak bagi intro panjang2 sebab aku nak create mood kelakar ni...
dengar ye semua... Mase tu tak silap aku exam mathematic... paper math ni kira paper kedua mase hari tu... exam pertama aku tak ingat lak paper ape... xpe ignore kan je..tak penting nak tau pon... ok ! time rehat aku dok la but review jap buku math aku kan... yela dh cuak kot.. aku ni bap calculation ni lampi sikit.. slow to mmg tahap slow dari kura-kura la... 

mase rehat tu aku dh rase dh nk terkencing.. tapi aku tak g pon kencing... tahan je sbb tak rse nk kencing sgt..tp ade la sikit kan... bajet nak kencing pas habis exam tu... wah! dasyat kan aku..bole nak main bajet2 tu...

then beberapa minit kemudian kitorang dah masuk bilik peperiksaan n exam pon bermula.... haaa baru aku ingat time ni exam math paper 1. masa utk jwb exam ni hanya ade 40 minit, soalan objektif ok... 40 soalan! tibe2 x semena2 aku rase dh tak tahan giler nak kencing... try gak cover2 ni,... terkecut2 aku menahan supaya jernihan air oren ni tak terkeluar.. bayagkan la dh la baru jwb x smpai 20 pon lagi, mase terus berjalan... semakin cuak semakin lagaknye air ni berlari2 nak kuar...

aku cube!!..cube lagi... kepit lagiiii... tahan lagi.... dh smpi hujung dh.... nk tahan nak tak boleh dan akhir nyeeeeee...... sssssshhhhhhsssshhhh... ianya mengalir... dgn deras nye mcm tsunami daaaa.... dup dap dup dap dada aku... aku dh kencing.... aku tgk sekeliling, xde lak kwn2 aku pndg ke, semua buat khusyuk jwb...

habis je exam kwn aku terkejut...tgk basah je..diorg tny la knp ni... aku dgn slamber brlakon aku ckp mase bedah appedic dlu doktor ckp pundi aku dh lemah.... ambikkk koo!!! citer dongeng aku create... diorg pon simpati la...

~~korang dh tau simpan ye rahsia ni hehehe ~~

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…