Skip to main content

AWAK.....

 Awak...saya minta maaf kalo saya sampai sekarang masih lagi terus pikir kan awk...Sebenarnya sampai sekarang saya masih lagi terbayang wajah awk kali terakhir sy lihat semalam...awk mase tu dlm keadaan terkujur ,terpaku....Dulu masa saya kenal awk,saya dpt lihat awk senyum,,awk berkata2...Semalam yang saya lihat awak diam..mata awak tertutup...diorg tgh siapkan awk...saya pandang muka awk...awak mesti nampak kan...

Tapi saya minta maaf,saya x bole nak tenung awk lama2...sbb saya x tahn sedih,,saya takut saya nangis,,,mase tu saya masih tak dpt terima lagi ketiadaan awk...awk..sekarang ni,saya masih teringat lagi saat2 saya bahagia dgn awk...masa time sekola dulu,,time saya kenal awk mula2 dlu...awk ingat lagi x? sy ingat...

First2 saya minta no.awk kat kina...time tu la sy mula knl awk syp2..awk x knl sy lagi mase tu...saya menyamar jadi nazirah...saya ckp saya gemuk,pendek,hitam...awk ckp awk x kisah kwn dgn saya...sejak tu kite terus ber hubung melalui sms...tp dlm diam saya perhatikan awk kat sekolah...yela,,,saya je yg tau ttg awk,,tapi awk mne kenal saya kan...hari2 mcm tu...setiap kali sampai sekolah,time rehat,time balik..saya pndg je awk...time awk balik naik bas,,awk selalu saya perhatikan...

sampai 1 saat,dayah  bagi tau awk x suke di tipu...saya pon tkt awk ingat saya tipu awk..saya terus buat keputusan nak terus terang dgn awk...1 mlm..sy bgtau awk,,,saya bukan nazirah,,sy bukan budak yang duduk meru tu...saya NOR ' ATIKAH bdk kelas 5D...kelas sebelah awk je...pastu awk terus diam...lame juga awk amik mase nak bls msj saya...

saya tunggu balasan dari awk...pastu awk kol saya...saya lupa ape yg kita borak time tu...tapi yang saya ingat awk tny saya,,"Sekarang kita ni mcm mane?" saya balas " entah! ikut awk la..nak teruskan atau tak" pastu awk ckp lak " Saya x kisah..kite teruskan je la".. awk tau tak...time tu saya happy.............sgt3!!!!! tak tau nak ckp ape...

dari saat tu la bermula episod bahagia saya dgn awk..setiap kali pergi sekolah,,,saya xsabar nak jumpe awk...yang sya x bole lupa...awk akan tggu saya dtg sekolah dr jauh tempat awk lepak dgn kwn2 awk...awk mesti akan cari peluang utk pandang saya...awk tau saya bahagia sgt time tu...penah sekali mase tu hujan...saya dtg sekolah lambat sikit...saya terkejut bila awk tggu saya dtg kat tembok bilik rehat guru tu...saya terharu sgt...

awk..kalo sya nak umgkap kan kenangan time sekolah mmg byk awk...setiap hari2 sya mase tu semua indah setelah awk hadir dlm hidup saya....hubungan kita terus indah sehingga masing2 tamat form5 dan SPM...lepas SPM..awk dpt tawaran belajar kat UNISEL...pastu saya plak dpt tawaran ke UITM...

Hbungan cinta kita terpisah jauh..tapi kite masih lagi berhubung...di pendek kan citer la awk...mase ni la hubungan kiter penuh dgn dugaan...mula2 saya buat perangai...mase saya buat prangai dulu..kite ade putus sekejap...pastu kite sambung balik..mase kali kedua ni la..awk jadi lain..ape saya buat semua tak kena...di pendek kan cerita lagi...kite akhirnya benar2 terputus...

Tapi lepas tu..kite ade contact semula..kite jadi kwn...awk ura2 nak saya balik mase tu..tapi sya x sedia lagi..lame juga tau awk kite brkwn kan...lame kelamaan, sy dah sedia terima awk...bila saat saya nak terima awk...awk seolah2dah ade yang len...saya terasa sgt...pastu saya terus buat keputusan,saya xnk tau pasal awk lagi...sehingga la 3 tahun berlalunye...

Tapi...awk tau x,saya rindu pd awk..saya simpan je semua tu,,,saya x amik peduli...saya teringin juga utk terserempak dgn awk,,,tapi saya ego,,,saya simpan dlm hati yang saya xnak tau ,xnak jumpe semua la ttg diri awk saya xnk...kini saya menyesal awk...saya jumpe awk saat awk x bole say "Hai" pon kat saya..senyum pon awk x mampu...

Awk...kalo benar la dlm dunia ni ade 7 org muka serupa...saya harap sgt dpt jumpe seorang yang sama wajah dgn awk..utk saya rasakan..awk masih lagi ada..SAYA RINDU AWK....!!!!

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…