Skip to main content

Saat terakhir aku melihat kau dan aku mengiringi kau ke pusara..

Pagi tadi aku bangun seperti biasa..walaupon aku tak de kelas pagi ni..
Sejak perkhabaran pemergian mu mlm tersebut,aku tak dpt lelapkan mata...tapi tidak la sepanjang malam aku tak tido..cuma aku sering memikirkan...BENARKAH!!!!???? aku masih susah utk mempercayai nya...

Pagi tadi dlm pukol 9.30 kawan aku ( ika ) dtg jemput aku...tapi perasaan aku masih ketika tu berdebar utk melihat wajah nya buat kali terakhir...tapi aku cube tahan kan...kekalutan hati aku dgn hanya berdiam dan termenung sepanjang jalan...aku lebih melayan perasaan aku..tapi sekali sekala ada juga aku melawak dgn kwn2 aku,,,nnt ape pula diorg ckp kan...

Sampai saja di HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH kami semua terus ke bilik pengurusan jenayah..Arwah masih belom di mandikan lagi...sebab pihak hospital perlu menyiapkan 2 lagi mayat seorang india dan seorang kristian..aku dan juga kwan2 aku hanya tguu dibilik menunggu...

Tapi masa kami semua dah sampai di hospital tersebut,kami semua sempat salam dgn ibu arwah..melihat pada wjah nya,,seolah dah tak mampu utk menangis dan meratapi pemergian dia...
baru td la aku berjumpa depan2 dgn awek arwah yang mungkin akan merangkap tunang arwah sekiranya arwah panjang umur..tapi ALLAH yang menentukan segalanya..kali ini baru la benar bak kate org dulu...kita hanya merancang dan hanya ALLAH yang menetukan segalanya..

Semua yang ada disitu meratapi kesedihan pemrgian arwah...semuanya menagisi...tapi aku tak dpt lansung mengeluarkanair mata...knp??? keras ke hati aku ni?? tak sama sekali...
tak siapa tahu cerita di sebalik hati aku...biarlah hanya aku yang tahu...
selepas arwah di kafan kan...aku sempat melihat wajah nya..buat kali terakhir...
wajah yang aku sering mimpi..yang aku sering bayangkan itu..dah pergi buat selama2nya...

Wajahnya masih sama seperti dulu..tapi aku terasa amat rugi sebab aku lansung tak berpeluang berhubung dgn nya kembali...aku menunggu dia sehingga la dia di saat utk di kebumikan...
Masih susah utk aku menerima pemergian dia...
kalo aku di beri peluang utk berdialog dgn die..aku nak ckp dgn nya...
"awk nak tau x,sy memang sengaja nak jauh kan diri dari awk sejak msj yang awk bagi dulu,,kalo bole sy tak nak tau ttg awk,ape sj ttg awk sy xmau amik peduli..tapi hakikatnya hati sy masih ingat pd awk,,sy masih xdpt lupakan awk sbb awk cinta pertama sy,,,awk insan pertama yang terima sy dr lelaki lain...bila sy tau awk dh ade pengganti,,sy jd frust..knp mudah awk bahagia tapi sy masih kesorangan...sy xdpt terima hakikat itu...tapi nak xnk awk dan sy dah ade kehidupan sendiri...entah knp beberapa hari sebelom berita ni..bygn awk dn diri awk seringkali ggu fikiran sy,,,kalo awk nak tau semua tu telah buat hati sy kembali rindu awk...dan rupa2nya awk mmg nak sy rindu kan awk sampai bila2....awk..ape lagi yang bole sy katakan lagi,,,sy bnr2 rindu awk...awk tak kan tau semua ni...hanya sy sje yang simpan..sy rindu awk..sy rindu awk...."

~~Dalam kenangan~~
AHMAD SYAFIQ FIKRI
19/07/1988 - 29/07/2010

Comments

  1. al-fathihah.. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yg beriman.. setiap cintaanNya hanyalah pinjaman, sampai masanya DIA akan mengambilnya semula.. Semoga tabah..~

    ReplyDelete
  2. thz anna sekali lagi...doa kan teman saya ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…